Pikkulahden Palvelut

Lapin matkailu tekemistä koko perheelle

Lapin matkailu pitää sisällään useita jännittäviä aspekteja ja jokaisella perheellä on takuulla oma tyyli viettää luonnon täyteistä lomaa pohjoisessa. Yksi muuttumaton osa lapin matkailua on takuulla sen ikimuistoisen kauniit maisemat, joita ei ole mahdollista olla näkemättä, kuului loma-aikatauluun mitä aktiviteetteja tahansa. Alle listasimme suosituimmat aktiviteetit eri puolille lappia matkustaville.

Hiihtolenkit aikuisten tai perheen kesken

Hiihtäminen on yksi suosituimmista aktiviteeteista, sillä sen parissa viihtyvät kaikenikäiset. Hiihtolenkkejä on monenlaisia ja niiden aikana on mahdollista nauttia kauniista maisemista sekä levähtää pysähtymällä ladun varrelta löytyvälle kodalle paistamaan vaahtokarkkeja, makkaraa ja juomaan teetä, kahvia sekä kaakaota.

Laskettelu

Laskettelu on monille perheille tärkeä harrastus. Useat laskettelusta kiinnostuneet opettavat lapsilleen laskettelun jalon taidon jo nuoresta iästä lähtien. Rinteessä on helppo nauttia jopa koko viikon ajan. Laskettelu onnistuu monilla eri välineillä, joita vaihtelemalla on myös mahdollista saada vaihtelua kokemukseen.

Pulkkamäki

Pulkkamäki on yksi koko perheen ykkös aktiviteeteista.

Esimerkiksi Saariselältä on mahdollista löytää pulkkamäen MM-rinne. Pituutta MM-rintelle on mitattu huikeat 1200 metriä. Kyseessä on vaativa lasku, jonka alastulo onnistuu parhaiten rattikelkalla. Rattikelkkaa suosittelemme siksi, että siitä löytyy sekä ratti että jarru.

Rinteen laskeminen on sallittua myös pulkalla, jolla vauhti saattaa kiihtyä suhteellisen nopeaksi. Emme suosittele kyseistä rinnettä perheen pienimmille.

Huskyajelu

Huskyt kuuluvat pohjoiseen ja huskyfarmeja löytyy ympäri lappia. Lapin ihmeellisessä maailmassa on mahdollista lähteä nauttimaan elämyksien täyteisestä huskyajelusta. Koira-ajelu tapahtuu kauniissa luonnossa, jossa on mahdollista ihastella lapin maisemia, innostuneiden hännänheiluttajien vetäessä kelkkaa lujaa tahtia.

Lumikenkäily

Ne jotka eivät ole innostuneet hiihtämisestä tai laskemisesta, voi lumikenkäily olla ykkösvaihtoehto ulkoiltaessa. Lumikengillä on mahdollista tarpoa syvänkin lumikerroksen päällä, jolloin matka taittuu esimerkiksi metsän keskellä. Lumikengät on mukava ajanviete, vaikka koko päivän kestävälle retkelle.

Porofarmit

Pohjois-Suomi on täynnä porofarmeja. Farmeilla on mahdollista nauttia näiden kauniiden eläimien läsnäolosta, alueella vierailtaessa on sinulla mahdollisuus tutustua puolivillien eläinten maailmaan, päästä ruokkimaan joulupukin parhaita ystäviä ja parhaassa tilanteessa voit päästä jopa poroajelulle.

Yövy tunnelmallisessa mökissä

Lapin matkailun yksi parhaista sekä tunnelmallisimmista yöpymispaikoista on hirsimökki. Pohjois-Suomi onkin täynnä hulppeita vuokrakäyttöön tarkoitettuja rakennuksia. Hirsimökkiin mahtuu monesti myös useampia vierailijoita. On myös hyvä muistaa, että lapin matkailu ei ole halpaa puuhaa, apua rahoituksiin liittyvissä kysymyksissä on mahdollista löytää täältä.

17 Apr 2020